Welcome To Forum #Pahang

webmaster.webchat.org
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 masaalah post gambar

Go down 
AuthorMessage
kizoe

avatar

Number of posts : 134
Localisation : Cheras,lepih,kuantay,temeloh,jerantet
Registration date : 2007-03-30

PostSubject: masaalah post gambar   Sun May 13, 2007 1:02 am

Nak Post Gambar anda ? Semudah ABC

Copy url anda di properties dan masukkan coding ini ->

senang kan ?..tak boleh gak ?


A T A U


1. klik button insert an image

2. korang akan masuk ke web https://servimg.com

3. masukkan password yang anda gunakan di forum #pahang dan klik button import

4. Login

5. masukkan images yg korang nak post ke dalam box upload your image dengan klik button browse yg disediakan di dalam box.

6. bagi yang ingin memasukkan images yg anda telah survey dalam net sila masukkan url bg image tersebut.

7. selesai langkah 5@6... korang klik plak button HOST IT

8. Now kuar lak coding bg pic yg korang nak post kan tu... so sila pilih dalam colum HTML

9. Dalam colum html anda ada dua pilihan utk memasukkan images tersebut
pilihan pertama : utk saiz yang kecik@sederhana
pilihan kedua : utk saiz yang besar
aku nak suggestkan korang pilih la coding yang first

10. klik button COPY then korang paste kan kedalam box message anda...

11. klik button PREVIEWsebelum anda post tapi jikalau anda suda yakin... klik button POST
Back to top Go down
View user profile
nymphethemine

avatar

Number of posts : 3
Age : 28
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: nymphethemine pics   Tue Apr 29, 2008 1:47 am

Back to top Go down
View user profile
nymphethemine

avatar

Number of posts : 3
Age : 28
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: masaalah post gambar   Tue Apr 29, 2008 1:49 am

Back to top Go down
View user profile
Pahang30



Number of posts : 1
Registration date : 2008-05-07

PostSubject: Re: masaalah post gambar   Wed May 07, 2008 11:41 pm

cemane aku nak upload gamba ni? aku bute sket bab bab upload upload ni.
Back to top Go down
View user profile
kizoe

avatar

Number of posts : 134
Localisation : Cheras,lepih,kuantay,temeloh,jerantet
Registration date : 2007-03-30

PostSubject: Re: masaalah post gambar   Fri May 09, 2008 8:32 am

incik pahang30 sila ikut step2 di atas ye ...
Back to top Go down
View user profile
Dil

avatar

Number of posts : 44
Age : 26
Registration date : 2007-04-03

PostSubject: Re: masaalah post gambar   Mon Jul 07, 2008 2:09 am

sila ikut..
jgn men pakai tekan yea..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/Dz_il
Sponsored content




PostSubject: Re: masaalah post gambar   

Back to top Go down
 
masaalah post gambar
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Post-its On The Mirror
» Post your simracing setup
» How to post attachment ?
» MOC - Australia Post Office
» RAF based or visiting Malta post war

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Welcome To Forum #Pahang :: Selamat Datang Ke Forum #Pahang :: Welcome To #Pahang-
Jump to: