Welcome To Forum #Pahang

webmaster.webchat.org
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share
 

  DIPLOMA PENDIDIKAN PRASEKOLAH KOLEJ UNITI SMS-0196437996

Go down 
AuthorMessage
diplomapendidikanNumber of posts : 3
Registration date : 2011-05-23

 DIPLOMA PENDIDIKAN PRASEKOLAH KOLEJ UNITI SMS-0196437996   Empty
PostSubject: DIPLOMA PENDIDIKAN PRASEKOLAH KOLEJ UNITI SMS-0196437996     DIPLOMA PENDIDIKAN PRASEKOLAH KOLEJ UNITI SMS-0196437996   Icon_minitimeFri Jan 06, 2012 8:59 am

Subject: DIPLOMA PENDIDIKAN PRASEKOLAH KOLEJ UNITI SMS-0196437996 Today at 11:17 pm
KEPADA LEPASAN SPM YG ADA 3KREDIT MANA MANA SUBJEK dengan hormatnya dijemput untuk menyertai program DIPLOMA yang telah diiktiraf kerajaan
Yang berminat jangan tunggu lama lama nanti dikebas orang lain, booking tempat anda dulu, yang lain2 kemudian sms nama,alamat ke 0196437996


KOLEJ UNIVERSITI TEKNOLOGI ISLAM,UNITI PORT DICKSON N.SEMBILAN

Asrama selama 3 tahun

PTPTN disediakan

Usia 18 to 34 thn

Semua bangsa,Agama diterima

JIKA ANDA BERMINAT MENJADI PENDIDIK,buktikanlah untuk anak bangsamu bersama sama kami di UNITI KAMI BUKTIKAN dan lihatlah peluang kerjaya yang sangat luas,bukan setakat makan gaji malah lebih dari itu sebenarnya dan cuba perhatikan baik baik graduan Prasekolah adalah layak untuk menjadi taukey premis sendiri berbanding graduan lain2 bidang yg sama boleh tak buka klinik? contohnya....

Cuba lihat keliling anda...taman2 perumahan,sekolah2 di semua tempat dan negeri setiap masa murid2 makin bertambah itulah peluang anda yg ada DIPLOMA PRASEKOLAH adalah layak utk membuka premis masing2 atau jadi rakan kongsi dgn pulangan yg sangat lumayan...bayangkan bayaran utk murid2 trnsit seorang shj dah rm150 sebulan,samaada pagi or petang...cuba x dgn 30 org paling sikit rm4500 sebulan utk awasi budak2 tukar baju dan rehat sementara pertukaran kelas or diambil ibubapa mereka....

Jika tahun pertama anda ada 1 premis samaada sewa adalah x mustahil thn kedua akan bertambah2 cawangan anda di tempat2 lain dgn servis utk anak2 prasekolah dari rm250 seorang untuk dari pagi hingga jam 5? lumayan kan


Keratan akhbar seperti dibawah......
RM77 juta perbanyak Taska Permata
Posted by MOHD. ADHA MOHD. ZAIN on Sunday, January 11, 2009


Kerajaan memperuntukkan kira-kira RM77 juta untuk menaik taraf 200 Taska Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) di seluruh negara kepada Taska Pusat Anak Permata Negara (Permata) tahun ini.

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Dasar Permata, Datin Seri Rosmah Mansor berkata, peruntukan oleh Kementerian Kewangan itu bertujuan untuk memperluaskan program Permata di Taska Kemas.

''Saya berharap peruntukan ini dapat menjadi pemangkin kepada pertumbuhan dan perkembangan awal kanak-kanak di bawah umur empat tahun secara holistik terutama untuk kanak-kanak di kawasan luar bandar.

4 Pusat Anak Permata Negara di Pahang
MARAN 15 Nov. - Empat Pusat Anak Permata Negara (PAPN) akan dibina di negeri ini bagi memberi pendidikan awal kanak-kanak dalam melahirkan generasi pintar pada masa akan datang.
Ketua Penolong Setiausaha Kanan Jabatan Perdana Menteri, Mohd. Zamri Mat Isa berkata, pihaknya telah mengenal pasti tiga daerah bakal didirikan pusat itu dengan peruntukan RM2 juta sebuah.
Setakat ini, menurut beliau, dua PAPN telah beroperasi iaitu di Felda Chini, Pekan dan Felda Mempaga, Bentong yang menjadi model kepada keberkesanan program pendidikan pintar itu.
"Pusat itu yang merupakan cetusan idea isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor semakin mendapat sambutan ibu bapa kerana anak-anak mereka akan diasuh oleh tenaga profesional.
"Justeru, peruntukan yang diberikan pada Bajet 2011 akan membolehkan lebih banyak pusat itu dibina di seluruh negara dengan sasaran satu Parlimen satu PAPN," katanya kepada pemberita selepas merasmikan PAPN Parlimen Maran di sini hari ini.
Mohd. Zamri berkata, program Permata menawarkan satu alternatif dalam asuhan dan didikan awal kanak-kanak di bawah umur lima tahun kepada rakyat apabila pendekatan itu berjaya dilaksanakan di negara maju.
Tambahnya, program itu berupaya merangsang perkembangan intelek, kognitif dan komunikasi kanak-kanak serta meningkatkan kestabilan emosi mereka.
"Di samping itu, program Permata dapat merangsang minda untuk meneroka sesuatu yang baru dan mencuba serta menyelami melalui permainan disediakan pengasuh bertaraf profesional," katanya.
Dalam pada itu, Ahli Parlimen Maran, Datuk Ismail Muttalib berkata, usaha tersebut sangat baik dan perlu disokong kerana cara pendekatan itu mampu mendidik generasi baru mengenai nilai-nilai murni, bersyukur dan menjadi aset dalam meneruskan kecemerlangan negara.
POSTED BY PERMATA JPM AT 12:11 AM

''Saya yakin Kemas akan dapat melaksanakan peluasan program Permata dengan jayanya demi manfaat pewaris negara," ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan Program Permata Kemas di Tabika Kampung Bukit Bayas dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Ladang di sini hari ini.

Turut hadir Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib dan isteri Menteri Besar Terengganu, Toh Puan Norliza Mahmud.

Rosmah berkata, pihaknya juga merancang untuk menubuhkan 16 buah lagi Taska Permata di seluruh negara pada tahun ini.

''Sebanyak 300 taska kini menggunakan program Permata hasil peluasan program tersebut di Taska Kemas, Taska Perpaduan, Taska Komuniti, Taska Tempat Kerja dan Taska Yayasan Pembangunan Keluarga Terengganu (YPKT)," ujarnya.

Beliau memberitahu, ketika ini, Permata menyediakan pendidikan kepada 380 kanak-kanak dengan 80 tenaga pendidik terlatih dan berkelayakan sekurang-kurangnya di peringkat diploma.

Yang berminat jangan tunggu lama lama nanti dikebas orang lain, booking tempat anda dulu, yang lain2 kemudian sms nama,alamat ke 0196437996

Back to top Go down
View user profile
 
DIPLOMA PENDIDIKAN PRASEKOLAH KOLEJ UNITI SMS-0196437996
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Welcome To Forum #Pahang :: Umum :: Semasa-
Jump to: